Parhaat vinkit joulukortin suunnitteluun

Joulun lähestyessä on aika muistaa ystäviä ja läheisiä näyttävillä joulukorteilla. Itse tehty kortti ilostuttaa saajaansa erityisen paljon ja erottuu edukseen muiden joukosta. Kortin teko omista kuvista on hauskaa ja helppoa. Alta löydät opastusta kortin tekoon ja muutaman vinkin suunnittelupuuhiin jos tuntuu siltä että ideat ovat vielä kadoksissa.


Kolme askelta joulukortteihin: lataa, suunnittele, tilaa

  1. Aloita lataamalla ilmainen suunnitteluohjelma. Valitse kysyttäessä päivityksistä kortit, jotta valmiit korttipohjat ja elementit latautuvat käyttöösi. Tämän jälkeen voit luoda uuden projektin. Valitse Kortit ja mieluisesi korttityyppi, paperi ja aihe. Nimeä projektisi ja sen jälkeen olet valmis aloittamaan kortin suunnittelun.

  2. Kun suunnitteluohjelma aukeaa, näet tyhjän arkin. Alareunasta löydät erilaisia valmiita korttipohjia Sivutyylit -välilehdeltä. Valitse mieluisesi ja raahaa se tyhjän arkin päälle. Tuo omat kuvasi ohjelman valikkoon painamalla ohjelman vasemmasta yläkulmasta löytyvää + -nappia. Raahaa oma kuvasi korttipohjassa olevaan kuvakehykseen. Kaksoisklikkaa kuvaa, mikäli haluat korjata rajausta tai siirrellä kuvaa kehyksen sisällä.

  3. Kun kortti on valmis, siirry tilausvaiheeseen ja muutaman päivän kuluttua postilaatikostasi löytyy jouluinen korttinippu jaettavaksi.


Vinkkejä suunnitteluun

Sivutyyleistä löytyvät valmiit korttipohjat ovat täysin muokattavissa. Voit lisätä tai poistaa elementtejä oman mielesi mukaan. Voit myös toki jättää valmiit pohjat sikseen ja loihtia kortin alusta loppuun itse. Keitä kuppi kuumaa ja vietä hauska hetki kortteja suunnitellen näiden ideoiden innoittamana:

  • Löytyykö kätköistäsi kaunis talvinen maisemakuva? Käytä maisemaa kortin taustana. Tuttu maisema henkilökuvan takana tuo korttiin entistä enemmän persoonallisuutta!
  • Hyvät pikkuleipäreseptit ovat aina tarpeen! Jaa suosikkireseptisi joulukortin kuvassa ystäville ja sukulaisille joulutervehdyksen yhteydessä. Ota leipomuksistasi kaunis kuva ja kirjoita resepti suoraan korttiin.
  • Muista halutessasi lisätä tekstiä ja kuvia myös 2-puolisen kortin kääntöpuolelle tai nelisivuisen kortin keskiaukeamalle. Jouluiset runot, terveiset ja muut kuulumiset ilahduttavat saajaansa.
  • Lemmikit haluavat myös olla mukana joulun vietossa ja jakaa joulumieltä. Nappaa hellyttävä kuva eläinystävästäsi, lisää viereen vaikkapa joululaulun sanat ja hauska kortti on valmis. Jos eläinkortti ei saa hymyä vastaanottajan huulille niin ei sitten mikään!
  • Helmiäispaperilla harmaa on hopeaa ja ruskean sävyt kultaa! Talviset kuvat saavat uuden juhlavan loisteen, kun valitset helmiäispaperin korttiisi. Hanki kimaltaa ja tunnelmalliset kuvat hehkuvat lempeää joulun taikaa.

Edulliset hinnat – kirjekuoret kaupan päälle!

Itse suunnittelemista korteista ei todellakaan tarvitse maksaa maltaita. A6-kokoisen postikortin hinta on ainoastaan reilut 80 senttiä / kpl. Pienin mahdollinen tilausmäärä on 8 kpl. Kalleimmankin korttimallin (nelisivuinen 15x15cm) kappalehinnaksi jää ainoastaan vajaat 1,70 euroa. Hieno juttu on myös se, että nelisivuisten korttien mukana toimitetaan samalla niihin sopivat kirjekuoret, joten kuoria ei tarvitse erikseen lähteä ostamaan jouluruuhkan keskelle.

Tilaa ajoissa!

Kannattaa muistaa tilata kortit hyvissä ajoin, jotta saat lähetettyä ne eteenpäin ilman kiirettä.